Att adoptera en hund

Många älskar att få hem en liten valp och uppfostra den från scratch. Tänk på att det finns en mängd herrelösa hundar som bara drömmer om att få kärlek och kunna leka fritt igen. De behöver din kärlek än mer, så adoption av en hund kan vara en utmärkt idé och på så sätt göra en ledsen hund till världens gladaste.

Här kommer lite tips om vad man ska tänka på när man adopterar en vovve.

Anmäl ert intresse

Fyll först i en intresseanmälan på ett eller flera hundstall. Då blir ni kontaktade av hundstallets personal som vill veta vilka ni är, vilken hund ni söker osv. Detta gör det enklare att hitta en hund som passar som handen i handsken utan att ni behöver lämna tillbaka den igen.

För att hitta ett hundstall nära ert hem kan ni med fördel gå in på Djurens Rätt och titta på den långa listan över hundstall och härbärgen i Sverige.

Besök hundstallet

Många kommer gärna och besöker hundstallen när de exempelvis har öppet hus, men man kan avtala en tid då man får komma en vanlig dag för att titta på hundarna och kanske, om man har tur, förälska sig i en. Visst gör hundstallet en matchning åt er även om ni inte tidigare varit där, men att se en hund med egna ögon gör att man får en bättre känsla av varandra. Även hunden kanske knyter an till er lättare.

Reservera en hund

När ni har bestämt er, betalar ni ibland en reservationsavgift som sedan dras av i priset när ni köper hunden. Skulle ni ångra er, får ni ibland reservationspengarna tillbaka, ibland inte beroende på hundstall.

Det sker ofta att ett seriöst hundstall gör hembesök för att se hur de nya ägarna har det innan hunden lämnas över. Det är essentiellt om det går, att ni besöker hunden lite då och då, så hunden får chans att lära känna er ett tag innan den lämnar sina kompisar på härbärget.

Kontrakt skrivs

När hunden ska lämna hemmet, ska det skrivas kontrakt mellan båda parter där all viktig information framkommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *