Trots att svenskarna anses vara mycket djurvänliga och fler och fler hundägare registreras, finns det tyvärr många som ändå överger sina hundar på grund av sociala anledningar, ekonomiska besvär, sjukdom eller bara av ren hänsynslöshet. Hundstallen vittnar om många djursjukhus som får in hundar som egentligen inte är speciellt sjuka men där ägarna ändå vill göra sig av med dem i form av avlivning.

Då brukar veterinärerna istället skicka dem till hundstall som får i uppgift att försöka omplacera hundarna och det är inte alltid en enkel match.

Vi som har skrivit den här sidan, älskar hundar och vill att alla i hela världen ska ha det bra men tyvärr är det en avlägsen dröm. Under tiden får man arbeta febrilt med att göra vad man kan för att göra tillvaron enklare för åtminstone en del av alla jyckar därute, och en mycket viktig aktör som gör detta möjligt är alla de hundratals hundhemm som finns överallt i landet.

Den här hemsidan handlar kort och gott om hundstall och härbärgen för hundar. Artiklarna på sidan tar upp allt från att starta ett hundhem och vad som krävs, till hur man kan få verksamheten att gå runt och skaffa finansiering till den. Vi ska också ta upp skillnaden mellan statliga aktörer som ser till att allt går rätt till och de små privata ägarna som jobbar dygnet runt för att hundarna ska ha det bra. Det finns även lite information hur man ser om ett hundhem är seriöst eller inte samt hur man ska göra när man vill adoptera en hund. Som ny ägare har du lika mycket ansvar att hunden ska trivas och må bra som hundstallet har när hunden bor där i sin box.

Allt som är värt att tänka på, antingen man adopterar eller startar ett hundstall, finns tillgängligt här på vår hemsida. Är du en lika stor djurvän som oss är det bara att ryckas med i läsningen.