Ansvar för att äga ett husdjur

Funderar du på att välkomna en hundkamrat till ditt hem? Glädjen med att äga hund kan inte överskattas. Det är dock inget billigt alternativ.

Rover.com uppskattar att den första kostnaden för en ny hundägare är $1 487. Vid den tidpunkten kommer Fidos underhåll att kosta ytterligare $730 per år, eller i genomsnitt $153 per månad.

Detta är naturligtvis bara ett genomsnitt. Kostnaden för hundägande kan variera kraftigt beroende på vilken ras du väljer. Utöver den monetära investeringen är det viktigt att se till att din nya valp kommer att trivas bra med alla i ditt hushåll. Att svara på dessa frågor kan hjälpa dig att begränsa den ras som passar bäst för ditt hem och din budget.

Är soffpotatis-ness eller aktivitet din norm?

Välj en hund vars aktivitetsnivå överensstämmer med din egen. Vissa hundraser är kända för sin gränslösa energi och lekfullhet. Dessa inkluderar Dalmatiner, Siberian Huskies, Australian Shepherds, Akitas och Border Collies. Lauren McDevitt, medgrundare av webbplatsen Good Dog för att hitta husdjur, sa: “Bristen på aktivitet kan utvecklas till beteendestörningar som aggression eller destruktivt beteende.” Det är avgörande att alla som funderar på att adoptera en högenergihund har tid och resurser att ägna åt att tillfredsställa hundens behov.

Anlita en hundavluftare om du vill ha en högaktivitetshund men inte har tid eller energi att ägna dig åt sin dagliga träning. Hundpromenadtjänster kan dock vara ganska dyr. Priset är $15–$20 för en 20-minuters promenad och $20–$30 för en 30-minuters promenad. Det kan finnas specialpriser för återkommande kunder efter hundutövarens gottfinnande.

Alla hundar är inte byggda för extrem aktivitet, så tänk på det. Det betyder att brachycephalic (fantastiska för “hundar med smushy ansikten”) raser inte kan hantera extrem värme eller ansträngning eftersom deras snuva nosar och korta nosparti gör det svårt för dem att andas.

hertig

För att illustrera, överväg min hund Duke, som är en korsning mellan en Boston Terrier och en Fransk Bulldog. Varje natt samtidigt insisterar han på sin promenad, men efter cirka 15 minuter faller han ihop i en djup sömn. Går vi ute mitt på dagen under sommaren kan han lätt svimma av värmen.

Mastiffer, Grand Danois och irländska varghundar är bara några av de extra stora raserna som är förvånansvärt lågenergiska och hellre stannar på soffan än springer.

Vart ringer du hem? En liten studio? Ett hus med en gård?

När du väljer en valp är det också viktigt att tänka på var den ska bo. Till att börja med finns det självklara kravet på större utrymme för större hundar. Ännu mer så behöver hyperaktiva hundar en trädgård att springa runt på hela dagen. Det är viktigt att överväga kostnaden för att underhålla olika typer av hem.

Du kan behöva betala en större deposition, lite högre månadshyra eller både och om du upptäcker en lägenhet som tar emot hundar.

I det här fallet har vi Katsu, en Shiba-inu.

Shiba-inu Katsu

Jennifer Coates och hennes man bestämde sig för att lägga till en hund till sin familj och bosatte sig på en Shiba Inu på grund av rasens vänliga uppträdande och hanterbara storlek. Det faktum att “många av lägenheterna i Los Angeles har viktbegränsningar för hundar… det var ett betydande problem”, noterade hon. Hon bor i en byggnad som har en viktgräns på 25 pund för hundar, därför får Katsu följa med. Hon nämnde också att hans aktivitetsnivå är perfekt för stadslägenhetslivet. Men hon var fortfarande tvungen att betala en förskottsdeposition för husdjur plus en extra $50 varje månad i hyra.

Precis som med bilförsäkringar begränsar vissa husägares försäkringar de hundraser som en försäkringstagare kan ha i lokalerna. Även om du vet att Spike bara är bark och inget bett, kan försäkringsbolagen vara tveksamma till att ta chansen. Försäkringsbolag kan vägra att täcka dig eller debitera dig mer om du har en hund av en ras som de ser som särskilt hög risk, till exempel en Pit Bull, Doberman eller Rottweiler.

Föredrar du att stanna kvar eller ge dig ut på vägen?

Att lämna en hund ensam hemma är inte ett alternativ eftersom den behöver utfodras och tränas regelbundet även när du inte är där. Om du inte har en familjemedlem eller vän som kan ta över vovveuppgifter medan du är borta, kan du behöva anlita en husdjursvakt eller gå ombord på din hund över natten.

Naturligtvis behöver alla en paus då och då, men frekventa flygare kan tycka att dessa tjänster ligger utanför deras prisklass. Priserna på mer konventionella kennlar varierar från cirka $25 till $45 per natt, medan de på exklusiva hundhotell kan gå upp till flera hundra dollar. Övernattningar kostar ofta mer, men djurvakter kan ta ut allt från $20 till $50 per dag.

Det finns dock flera hundraser som kan göra bra ifrån sig i dina resplaner. Alexis Remensperger, bosatt i Redondo Beach, Kalifornien, är över hur väl lämpad hennes chihuahua, Chloe, är för sin familj. Chloe väger bara fem pund och gör det

Det kräver normalt inte ombordstigning eller en husdjursvakt när familjen är borta. “Hon är bärbar, vilket gör det enkelt att transportera henne på planet med oss ​​och bära hennes platser,” tillade Remensperger.

Kan du förplikta dig till regelbunden grooming?

“Medan kontinuerlig skötsel och pälsvård behövs för varje hund, kan kostnaderna börja byggas upp om du har en hund som är extremt högt underhållsmässigt,” sa McDevitt. “Raser med rigorösa groomingkrav, såsom Cocker Spaniels, Samojeder, Bichon Frise och blandras doodles, kommer att kräva hängivenhet och ekonomiska investeringar för att behålla en bra päls.”

Beroende på hundens storlek och ras, kan en fullständig grooming tid kosta allt från $40 till $75. Detta inkluderar ett bad, föning, hårklippning, nagelklippning och öronrengöring. Avgifterna kan dock bli betydligt högre om du har en särskilt stor hund eller söker uppvisningsvärd styling.

Menehune

Dorothy Downie från Hawthorne, Kalifornien, var oförberedd på grooming-åtagandet när hon skaffade en hund. Nu nio månader gammal, är Menehune en 50-kilos fluffboll vars päls kommer överallt om den inte prepareras. Det blir varmare och hon blir mer otrevlig ju längre vi väntar. I ljuset av detta sa Downie, “Vi kan inte ignorera det”, och tillade att hon spenderar $85 var åttonde vecka eller så för att få sin hund putsad.

Om du inte är utrustad för att hantera en hund med omfattande skötselkrav, välj en ras som kräver mindre underhåll.

Har du tid och pengar att spendera på veterinärvård?

Även om det är en bra idé att ta in din hund för regelbundna kontroller (och till och med investera i husdjursförsäkring), är vissa hundraser ökända för att ha många medicinska svårigheter.

McDevitt fann att många större raser är benägna att få dysplasi i armbågen och höften, medan raser med platt ansikte är benägna att drabbas av andningsstörningar och hud- och öronproblem. (Jag tittar på dig, hertig). Det är inte bara bulldoggar och boxare och labrador retrievers som har hälsoproblem. “Det är viktigt att noggrant undersöka rasen du är intresserad av att skaffa så att du förstår vilka hälsoproblem din eventuella hund kan utveckla”, sa hon.

Stu

Pete Mauch är beredd på de höga kostnaderna för veterinärvård för sin Olde English Bulldog, Stu. Lyckligtvis, eftersom Stu bara är ett år gammal, har han inte mött några stora medicinska problem hittills. Men han är större underhåll än vissa andra hundraser. “Hudirritation är särskilt utbredd med bulldoggar på grund av alla rynkor,” sa Mauch och noterade att han var tvungen att ha speciella våtservetter till hands för att rengöra Stus ansikte och tassar med jämna mellanrum.

Oavsett vilken sorts hund du väljer, sa McDevitt att du borde vara ekonomiskt redo för alla hälsoproblem eller nödsituationer som kan uppstå.

“Det bästa sättet att spara pengar är att hålla koll på din hunds medicinska krav och öva förebyggande”, sa McDevitt. “Se alltid till att din hund är kastrerad eller kastrerad, är uppdaterad med vacciner och tar konsekvent medicin mot loppor, fästingar och hjärtmaskar.” Detta, förklarade hon, kommer att undvika att din hund drabbas av ett tillstånd eller en sjukdom som kan komma att kräva mycket dyr medicinsk vård.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!