Avfall? Inga problem

Försöker din hund gå upp i vikt? Så här hanterar du fällningssäsongen för dina husdjur
Enligt en veterinär kommer användningen av groomingprodukter att bidra till att minska mängden hår.

Försöker din hund gå upp i vikt? Så här hanterar du fällningssäsongen för dina husdjur

Enligt en veterinär kommer användningen av groomingprodukter att bidra till att minska mängden hår.

Vissa hundraser, särskilt dubbelbelagda hundar, fäller endast under vissa tider på året. Detta till skillnad från de flesta hundraser som fäller pälsen kontinuerligt under hela året. Om en hund har en dubbel päls, indikerar det att han har en underpäls såväl som en yttre päls. Underpälsen på en hund med dubbel päls är normalt kortare än ytterpälsen, och underpälsens hår har en tät, ullig kvalitet. “De flesta hundraser fäller, men det finns vissa typer som fäller mer än andra”, förklarar Laura Pletz, DVM, chef för vetenskapliga tjänster på Royal Canin. “De flesta hundraser fäller, men det finns vissa raser som fäller mer än andra.” “Siberian Husky, Labrador Retriever, Golden Retriever, Corgi, Schäfer, Pekingese och Stora Pyrenéerna är några som hör till denna kategori.” Du kommer att märka en förändring i din hunds päls två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten, beroende på ras. På våren blir din hunds päls ljusare då den anpassar sig till den varmare temperaturen; På samma sätt kommer du att på hösten märka en ökad förekomst av fällning när den anpassar sig till det kallare vädret. Båda dessa förändringar görs som en förberedelse för de kommande säsongerna.

Det är viktigt att borsta och ansa din hund regelbundet, speciellt under de tider på året då de fäller mest. Så här kan du se till att Fido alltid ser bäst ut och att ditt hem alltid framstår som välskött och rent.

För att hålla din hunds päls snygg

Att upprätthålla en konsekvent skötselrutin för din hund är något som Dr. Pletz råder hundägare att ta på sig, oavsett om de bor med en hund med enkel eller dubbel päls. Borttagning av löst hår och främjande av den allmänna pälsens hälsa och glans är två fördelar med borstning. Hon rekommenderar att hundägare borstar sina hundars päls minst en gång i veckan, men noterar att “detta kan behövas mer regelbundet under säsonger av kraftiga utsläpp.”

Du kan få borstar som är designade speciellt för den sorts päls du har, som långt hår eller dubbelpäls. Dessa borstar delar pälsen försiktigt och tar bort eventuella lösa trådar utan att dra ut dem. FURminator Undercoat Deshedding Tool finns i ett antal olika storlekar. Det är också möjligt att din läkare kommer att ha några förslag på vilka typer av borstar du bör använda på din hund för att kontrollera fällning, undvika att matta och trassla och behålla en frisk päls.

Vilka andra alternativ har ägare för att hantera avfall? Enligt Dr Pletz är en annan användbar strategi att mata ett livsmedel som är lättsmält och individualiserat för att möta kraven på den unika pälsen. Eftersom ingredienserna i hundmaten bidrar till hälsan hos hundens päls, kan att äta den maten hjälpa till att minimera mängden avfall som hunden gör. Det finns många alternativ tillgängliga från Royal Canin, och de kan bestämmas av längden och tjockleken på hundens päls, samt storleken på hunden. Prata med din veterinär om de kostalternativ som skulle vara mest fördelaktiga för din hund så att du kan ge den den näring som uppfyller deras specifika behov.

Hushållsarbete: Dammning och dammsugning

Du har lösningar tillgängliga för dig för att hantera pälsen som hamnar i hela huset, utöver den vård du erbjuder din hund under den tid på året den fäller pälsen. Gör investeringen i en luddrulle med långt handtag. Detta verktyg kan användas dagligen för att ta bort hår från mattor, möbler och kläder. Även om du väljer en liten handdammsugare som är utvecklad för husdjursvänliga hus, är det fortfarande viktigt att dammsuga regelbundet.

Eftersom mattan har en större benägenhet att samla dammkvalster och päls mycket snabbare än trägolv gör, kanske du vill fundera på att byta ut mattan mot trägolv istället för att behålla mattan. Kasta mattor som snabbt kan kastas in i tvättmaskinen samlar upp damm och hår, så sänker mängden allergener som finns i hemmet. Men om du vill behålla mattan bör du schamponera och rengöra den med jämna mellanrum. Detta kommer att eliminera smuts och hår som har blivit inbäddade i mattans fibrer, vilket gör att den förblir ren och vacker.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!