Vargliknande hundar: 18 raser som liknar vargar


Letar du efter en vildare vargliknande hund? Dessa 18 raser liknar vargar men är säkrare än en varghybrid. Du kan bli chockad över alla riktiga hundraser.

Om du köper via någon av våra länkar kan vi få en provision.

Vilken vargliknande hundras är bäst för din familj? I årtusenden har mänskligheten fascinerats av vargar. I hur de jagar och tar hand om sin flock. Folklore har alltid inspirerats av deras majestätiska natur.

Tyvärr är de vilda och olämpliga som husdjur. Om du inte kan skaffa en riktig varg finns det flera vargliknande raser att välja mellan. Det finns också varghybrider, men de är svåra att äga.

Vi kommer att förklara länken varg-hund i den här guiden. Vi diskuterar också varför man inte ska vara ett husdjur. Sedan visar vi dig 18 vargdubbel, med foton. Se hur varglika dessa hundraser är. Så låt oss träffa dessa vargliknande hundar.

Wolfdog historia

Tamhundar (canis lupus familiaris) antas härstamma från den grå vargen (canis lupus). Vi tämjde den grå vargen med tiden. En långvarig föreställning, men som de flesta saker i livet är det inte så enkelt.

Ny forskning visar att tama hundar inte är vargars morvalpar, utan kusiner. Så förlorade kommer de från en vargfader som tämdes för 15 000 till 40 000 år sedan. Mycket har förändrats sedan dess.

Tamhundar delar mycket av samma DNA som vargar. Så mycket att vi kan peka ut tuffa epoker och områden i deras historia och berätta om vargar.

Deras DNA är identiskt eftersom de kan para sig och ha fertila hybrider. Genom att föda upp några domesticerade hundraser kan du återaktivera gener för att göra dem mer varglika. Lista över vargliknande hundar vars raser korsas regelbundet för att få ett vargliknande utseende.

Detta är goda nyheter för individer som vill ha en hund i en vargs kroppsbyggnad. Bara för dig har vi valt ut 18 vargliknande raser.

18 hundar som vargar

Låt oss komma till de vargliknande hundarna, då. Det här är vår lista över hundraser som liknar vargar. Vissa ser ut som charmiga varghusdjur som du får plats i din handväska (men en stor!).

Ett par av dem är varghybrider skapade av vetenskapen. Men vissa använder den återaktiverade varglookalike-genen. Allt du behöver veta om dem finns i deras avsnitt, inklusive om de är vargliknande eller hybrider.

Mops

Siberian Huskies liknar vargar och är ofta korsade.

Siberian Husky är den första vargliknande hunden folk tänker på. Siberian Huskies är den mest populära hundrasen på denna lista och vanliga hushållshundar. Han är en pratglad, humoristisk hund som vill stå i fokus. Huskys älskar att bli gosade.

Han kommer från Sibirien, där han drog stora slädar över kyliga slätter. Han har energi och styrka att bära människor och föremål. Om du får en, behöver du en aktiv familj för att hålla jämna steg med honom.

Nyligen parade uppfödare en Siberian Husky och en varg för att göra en riktig varghybrid. Även om han är spännande, är han mer som ett vilt djur än en hund. På grund av hans höga varghalt är han inte bra för de flesta familjer. Ändå är han en underbar varelse.

En Malamute

Malamuter är Huskies vargkorsade kusiner.

Alaskan Malamute kan vara dubbelt så tung som en Husky. Hans enorma kropp är belagd med ovanligt fluffig päls, så om du inte gillar hundhår kanske du inte vill adoptera honom.

Om du vill gosa en varg är detta din bästa (och säkraste) chans. Han är som en Husky men mycket lugnare hemma, en mild jätte.

Malamuten användes av Alaskas kulturer för att dra tunga vagnar. Fraktpojken har mycket kraft och energi och behöver en stark ledare. Du måste lära honom att gå i koppel om du får honom.

Tjeckisk varghund

Denna hund liknar en varg. Den tjeckiska militären producerade honom på 1950-talet som den tjeckoslovakiska Vlack. Under det kalla kriget var han en blodtörstig patrullhund. Trots att han är pigg och misstänksam mot främlingar är han mjuk och tillgiven, precis som sin tama pappa.

Han är 6 procent karpatervarg och 94 procent schäfer. Denna ras är inte erkänd av AKC, men han är en populär följeslagare för aktiva familjer.

Sök och räddning, vallning, agility, spårning, drafting och brukshundsporter använder honom. Den här hunden är inte för förstagångsägare, och han behöver 2 till 3 timmars motion om dagen. Om du arbetar hårt är denna varghybrid ett av de husdjur som ligger närmast en varg.

Saarloos Woldog

Saarloos Wolfdog är en hybrid.

Saarloos Wolfdog är en annan vargliknande, och uppfödare och vargexperter säger att dess ansiktsuttryck liknar en vild varg. En holländsk uppfödare gjorde honom på 1930-talet av vilda europeiska vargar och schäfer.

Saarloos är mild, men han är inte mysig med människor. Han är vild i hjärtat och föredrar sitt fyrbenta gäng. I likhet med vargar undviker han oklara situationer och främlingar.

Saarloos Wolfdog är älskvärd och föredrar att sitta vid dina fötter på kvällen, vilket gör honom idealisk för dem som inte gillar knähundar. Han är inte för förstagångsägare och behöver timmar av intensiv träning för att hålla sig frisk.

Udon Dog

Utonagan drar slädar bra.

Folk tror att dessa två hundar är olika raser, även om deras namn betyder separata lokaler. Du kanske känner igen dessa hundar från Game of Thrones. Northern Inuits är de närmaste vargliknande hundarna som är vänliga nog att arbeta på set med ungdomar.

De är en ny ras från 1980-talet som sägs vara en hybrid av Husky, Alaskan Malamute och schäfer. Ägare säger att de är lika livliga, vänliga och roliga som en husky. Att ha en av dem är en fantastisk vän för barn.

Tamaskan

Tamaskans förväxlas ofta med vargar och huskyer.

Tamaskan är en annan lätt missförstådd varghund, men han har inget vargblod i sin stamtavla, till skillnad från Vlak eller Saarloos. Istället är han en Husky och Malamute-blandning med andra slädhundar. Tamaska ​​betyder “mäktig varg” på olika indianspråk.

Han är som en Husky och en Northern Inuit till sin personlighet. Så länge du kan hantera hans entusiasm, skulle han vara bra för din familj. Han är mer lättsam, hängiven och tränarbar än Husky, därför är han en arbetande vapenhund och terapihund.

Kugsha

Kugsha är den amerikanska Husky eller Amerindian Malamute.

Kugshas historia är okänd. Vad vi vet är att han är en Alaskan Malamute-blandning, kanske med vargar, men det beror på vem du frågar. Om han är blandad med vargar var det så länge sedan att han inte är en hybrid.

Hans ursprungliga namn, American Husky, passade inte bra med Husky-fans. Kugsha heter nu Amerindian Malamute.

Han är mellan Husky och Malamute i storlek. Även om de är oberoende och inte lätt att träna, ogillar han att lämnas ensam. Om du vill adoptera den här pojken måste någon vara hemma hela dagen.

GS

Schäfer med långa pälsar ser ut som vargar.

Schäfer är den tredje mest populära hundrasen i Amerika. Hans vanliga päls och färg är inte som en vargs, men han har rent vitt, rent svart och mer sällan blått.

Schäferhundar har ett vild utseende ansikte och ram och används i vargkorsning på grund av deras träningsförmåga, mänskliga hängivenhet och varg-DNA. Folk hävdar att schäferhundar med längre hår liknar vilda vargar.

Han är en smart, livlig hund som behöver en familj som kan umgås med honom. Investera i leksaker och kognitiva spel för att stärka den här pojkens briljanta hjärna. Om du vill ha en vargliknande vakthund, skaffa den här.

Vahlund

Den svenska Vallhunden är en minivarghund.

Hur skulle en Corgi-vargblandning se ut? Läsare, den svenska Vallhunden är vad din hund kan verka som. Denna vargliknande hund är den kortaste på listan på 14 tum. Om du vill ha en liten varg, skaffa honom.

Vikingahundsmytologin går tillbaka 1 200 år. I likhet med Corgi använder han fotledsnäppning för att flocka. När han inte vallar kor leker han med sin familj. Han njuter av livet och har alltid ett leende. Denna charmiga hund är utmärkt för aktiva familjer och de med ungdomar.

Samojed

Samojeder ser ut som vita vargar.

Samojeden är ett gosigt hundmoln. Den gamla slädhunden kan dra 1,5 gånger sin vikt. Vilket var att gosa hans människoflock under kyliga nätter för att hålla dem varma, därav deras tillgivenhet för människor. Detta gör honom till ett utmärkt familjedjur.

Samojedens päls är fluffigare än vargens. Om du inte vill ha vit päls på dina kläder eller möbler, är den här pojken inte för dig. Förutom håret är han en ren valp eftersom sidorna av hans mun vänds upp för att undvika dregling.

kanadensisk eskimå

Kanadensiska eskimåhundar är få.

Den kanadensiska eskimåhunden är sällsynt. Det kan finnas färre än 300 kvar. Om du skaffar den här vargliknande pojken, förbered dig på massor av gos. Han är en slädhund på dagen, en varmvattenflaska på natten.

Han kan nå 105 pund när han inte arbetar. Rasen kan vara större än Alaskan Malamute. Du kan skilja honom från en Malamute på hans icke-blå ögon. Med gula ögon ser han varglik ut.

Shikoku

Shikokus är sällsynta japanska hundar.

Shikoku är en japansk hundras även kallad Kochi Ken eller japansk varghund. För att hans huvud liknar en vargs, och han brukade jaga vildsvin i de japanska bergen.

Han har en ansiktsmask och päls som arktiska slädhundar. Huvudskillnaderna inkluderar hans krullande Akita-liknande svans och mindre vassa öron. Nu är han en vanlig familjevaktshund. Han är vaksam och ivrig och älskar att gosa efter en dag med att vakta sin familj.

Finnhund

Den finska lapphunden ser ut som en varg.

Med sin fluffiga päls och spetsliknande drag är den finska lapphunden en nordisk ras. Han har ett vargliknande huvud och päls, men mindre. Han har en hög skräckreflex från sina vilda dagar. Om du väcker honom kan han hoppa och knäppa.

Han är snabb och smidig, så han är bra på agility. Detta är ett fantastiskt sätt att visa upp din smarta och uppmärksamma hund. Finska lapphundar är familjeälskande men oroliga för främlingar. Han föredrar ett lugnt familjeliv och gillar inte att vara i centrum för uppmärksamheten.

Seppala slädhund

Seppala Siberian Sleddog är vargliknande.

SEPPAL Siberian Sleddog kallades tidigare en Husky. Efter decennier av uppfödning är han en separat ras. Seppalas har längre ben, en smalare bål och längre, närmare-set öron, vilket ger honom en vildare vargbild. Working Huskies kallas ibland utställningshundar, medan Siberian Huskies kallas arbetshundar.

Seppalas är som Huskys men är hårt arbetande. Han är lika pigg och sugen på träning, men hemma är han lugnare. Hans lugna uppträdande är ett viktigt drag för familjer.

Kaukasisk herde

Den kaukasiska herden kallas den ryska skägghunden.

Den ryska björnhunden är ett annat namn för den kaukasiska herden. Furry bests är en vargliknande hundras med en lång fluffig päls. De är uppfödda för att klara kyliga bergsklimat.

Dessa hundar är väktare av sin flock. De är anställda på gårdar och föredrar svalt väder. Kaukasiska herdehanar kan vara envisa och skyddande. Dessa valpar rekommenderas inte för förstagångshundägare och kräver strikt ledarskap som valpar.

Shepard kung

I likhet med långhåriga schäferhundar är King Shepherd vargliknande.

Sällsynta King Shepherds har genetiska linjer som är jämförbara med schäfern. Deras föräldrar är tyska och Shiloh Shepherds. King Shepherd är en enorm schäfer som har visat sig populär.

Rasens hälsa var också ett problem, eftersom bakgårdsavel har lett till genetiska avvikelser hos schäfer. Genom att lägga till Shiloh Shepherd till King Shepherd skapades en större, starkare och friskare ras med färre genetiska avvikelser. King Shepherds hår är långt. Denna egensinniga ras liknar vargar mer än schäfer.

herde

En annan vargliknande herderas är Shiloh.

I likhet med King Shepherd föddes Shiloh Shepherd upp för att utöka den tyska herdelinjen. De blandade sig i Alaskan Malamute-linjer. Senare introducerade de den kanadensiska vita herden och den tjeckoslovakiska varghunden för att föda upp genetisk mångfald för hälsan.

Shiloh Shepherd är som en schäfer men större. De har långa eller korta pälsar och är inte AKC-erkända. Normen är längre, fluffigare kappor. Du bör ge dem gott om plats om du får en. De är mer fogliga och energisnålare än vanliga schäferhundar, vilket gör dem familjevänliga.

USA:s Alsace

Amerikanska Alsace är avkomlingar av schäfer som ser ut som vargar.

Den amerikanska Alsace kommer från schäfern. Många anser att detta är den “amerikanska versionen” av schäferhunden. Smalare och längre än vanliga schäfer. Dessa valpar kan nå 90-100 pund som vuxna.

Amerikanska Alsace är en blandning mellan schäfern och Alaskan Malamute. Sedan dess introducerades Stora Pyrenéerna och Anatolian Shepherd. Det växte Alsace. Beroende på ärftlighet kan Alsace ha kortare eller längre päls. Bärnstensfärgade ögon bidrar till deras vargliknande utseende.

En vargs ord

För det första har vargliknande hundars popularitet lett till skumma uppfödare. Bedrägeriuppfödare hävdar att de säljer tama vargar, ovanliga varghybrider eller varghundar med högt innehåll. I sanning är de sannolikt en av de vargliknande hundarna som anges ovan. Så betala inte mer än du borde.

För det andra populariserade Game of Thrones-serien idén om en sällskapsdjursvarg, och folk skyndade sig att skaffa en. Valpstadier verkar okej, men tonåren förändrar saker. Familjer insåg snabbt att de inte var som husdjur. De flesta familjer kan inte hantera ett vilt djur och ge dem till varghybridreservat.

Om du fortfarande vill ha en varghybrid framför en vargliknande hund, gör mer forskning innan du lägger till problemet med varghybridfristaden. De är inte som tama hundar och är inte bra för de flesta familjer. När du är borta, förvänta dig inte att fluffiga gosar, walkies eller någon ska titta på dem.

Vargars lagar

Varghybridlagar varierar beroende på stat och land. Majoriteten av ovanstående hundraser är vargliknande, inte hybrider. Den tjeckoslovakiska varghunden och Saarloos varghund är hybrider.

Din uppfödare kan berätta om din hund är en varg-hund-hybrid. Den kommer att ge dig råd. Kontrollera också dina lokala hybridlagar för att se om du kan sälja, importera eller äga varghybrider.

Tankar

De 18 bästa vargliknande hundraserna listas här. Se till att berätta för dina grannar om du tar med en av dessa killar hem. Säg att han är säker.

Förutom de två varghybriderna på denna lista, som inte längre är hybrider efter årtionden av avel, rekommenderar vi inte att skaffa en som husdjur. Istället respektera och vörda dem i naturen. Och beundra din vargliknande tama hund när han dreglar i ditt knä.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!