Vanliga frågor om husdjursmat


Är spannmålsfria hundmåltider bättre?

Det faktum att hundars förfäder inte konsumerade spannmål av något slag och att deras kroppar inte var utrustade för att hantera den sortens kolhydrater är det grundläggande argumentet för att ge dem en diet som inte innehåller spannmål. Det hävdas att som ett resultat av detta bör hundar inte konsumera spannmål eftersom de är ohälsosamma för dem. Men bara en del av det är korrekt. Det finns inte många som kommer att hävda att en diet som enbart består av spannmål är det hälsosammaste alternativet för din hund, men under de många generationer som har gått sedan vargar och hundar skiljde sig åt, har deras kroppar genomgått betydande förändringar, och de är nu fullt kapabla att smälta spannmål. De kräver dock inte spannmål, och det faktum att deras kroppar kan bearbeta dem tyder inte nödvändigtvis på att du ska mata dem med spannmål. Det finns inget enkelt svar på denna fråga, såvida inte individen i fråga har en allergi mot spannmål. Du kan kolla med din veterinär, men oddsen är att de skulle säga samma sak till dig som vi säger till dig: Det är helt upp till dig.

Är det OK att mata en hund med okokt kött?

Den spannmålsfria dieten och bruket att mata hundar med rått kött härstammar båda från samma resonemang, som är att det var så deras förfäder matade sig själva. Och även om det är korrekt, är det lika korrekt att säga att det inte krävs. En diet som består av rå hundmat kan vara en som din hund reagerar extremt positivt på; ändå kräver det mer uppmärksamhet och omsorg än att bara välja en påse med hundmat på måfå för att mata dem. Du har möjlighet att tillaga maten på egen hand, men om du gör det måste du vara försiktig med det råa köttet du hanterar och de köttbitar du väljer för att förhindra bakteriell infektion.

Om du väljer att köpa råfoder för djur kommer du att ha betydligt mindre anledning till oro; ändå är det viktigt att komma ihåg att du fortfarande kommer att behöva övervaka hur din hund reagerar på att äta råfoder som en del av sin diet. Tillverkare av hundmat är skyldiga att följa de restriktioner som har fastställts av FDA. Det är dock viktigt att komma ihåg att oavsett hur strikt de håller sig till dessa regler, så utgör raw food fortfarande en fara för bakteriella sjukdomar.

Vilken är den bästa sortens mat för dig att ge din hund?

Du kanske inte är bekant med några av de föremål som anses vara särskilt näringsrika för hundar, men du bör inkludera dem i din hemlagade hundmat om du planerar att tillaga den själv. Green Tripe, till exempel, är inte något som du ofta hittar i din mataffär; går du dock till slakteriet och frågar efter det så borde du kunna få det. (Bara om du undrade så hänvisar mager till magen på ett djur som betar.) Med andra ord, kor, buffel och får.) Mjölktistel, råa ägg, orgelkött och kokosolja är några andra saker som du bör sträva efter att komma in i din kost.

Om du funderar på att köpa ett hälsosamt hundfoder så har vi några rekommendationer på märken, men om du letar efter ett på egen hand kommer du att vilja titta igenom ingredienslistorna för att hitta ett specifikt animaliskt protein högst upp på listan , hela grönsaker, frukter och spannmål och en proteinmåltid i kombination med något färskt eller fryst protein. Om du letar efter ett hälsosamt hundfoder kan du hitta några av våra rekommendationer om märken här. Eftersom färska och frysta livsmedel kan innehålla upp till 75 procent vatten, kommer att äta dem med en proteinmåltid, som bara innehåller 10 procent vatten, ge det största näringsvärdet för din dollar.

Vilken typ av saker finns i hundmat?

Svaret på denna fråga kommer uppenbarligen att bestämmas av typen och smaken av hundmat som du väljer att köpa. Eftersom USDA nyligen har bestämt att foder som betecknas som “Animal grade” inte är “allmänt erkänd som säker” (GRAS) för mänsklig konsumtion, måste du vara särskilt uppmärksam på maten du ger till din hund. Livsmedel märkt som “djurkvalitet” är inte föremål för inspektion och kan innehålla några ganska upprörande ingredienser. Om den har USDA:s godkännandestämpel anses den inte vara “djurkvalitet”, och som ett resultat är den av betydligt högre kvalitet. Om det är GRAS kommer det att ha den specifika formuleringen “USDA-godkänd” eller “USDA-certifierad” på förpackningen. Vissa hundfoder kommer att ha vilseledande etiketter som säger saker som “tillverkat med ingredienser från en USDA-anläggning” eller “USA-kött”, och de kan använda kött som har tagits bort från den mänskliga näringskedjan.

Ta en titt på ingredienslistan innan du köper mat till din hund. Det finns några faktorer som du bör tänka på som hjälper dig att bestämma kvaliteten på maten som du matar din hund. Kvaliteten på de billigare märkena är vanligtvis lägre, medan kvaliteten på t De högre prissatta varumärkena är vanligtvis högre. Det finns dock andra hänsyn som måste beaktas. Till exempel, om din hundmat inte nämner kött som den första ingrediensen, är detta vanligtvis en varningsindikator på att något är fel med maten. Användningen av generiska termer för köttet, som “Djur” eller “Kött”, snarare av specifika deskriptorer, som “Kyckling” eller “nötkött”, är en annan röd flagga att kvaliteten inte är särskilt hög. Du bör också hålla utkik efter konstgjorda smakämnen, färgämnen och vissa typer av konserveringsmedel i maten. (Eftersom naturliga konserveringsmedel inte bibehåller matens fräschhet lika länge som konstgjorda, bör du alltid kontrollera “bäst-se-datum” på din mat.) Det är vanligt att inkludera sötningsmedel i hundmat för att dölja smaken av spannmålsbaserad dieter i hopp om att hunden skulle fortsätta att konsumera maten trots frånvaron av protein.

Blötfoder för hundar innehåller en högre andel fukt och rekommenderas vanligtvis för hundar som lider av muntorrhet eller saknar tänder. Recepten på blötfoder till hund har normalt en högre andel protein och fett än recepten för torrfoder till hund; men med tanke på att maten redan är fuktig måste en större mängd konsumeras för att hunden ska få en tillräcklig mängd näringsämnen. Du måste fortfarande se till att det finns ett tillräckligt förhållande mellan kött och spannmål, eftersom proteingeler ofta bildar bitar som ser ut som kött och ger intrycket att det finns mer kött än vad som faktiskt finns. Detta kan undvikas genom att se till att det finns ett tillräckligt förhållande mellan kött och spannmål.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!