Det bästa sättet att torka ditt husdjur hemma

Om du har en sällskapshund men du inte vill ta den till en groomingbutik, kan du använda en husdjurstork för hemmabruk för att sköta ditt husdjur. Vi vet att det är viktigt att bada sitt husdjur minst en gång i månaden. Du kan antingen göra det själv eller anlita en professionell frisör. Det senare kommer att kosta dig tid och pengar. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på olika sätt att torka ditt husdjur så att du kan välja det bästa alternativet.

1. Lufttorkning

Även om lufttorkning är lättare för ägare, kan det vara riktigt farligt för husdjur. Först och främst kan det orsaka svamptillväxt under armhålorna och mellan tassarna på dina husdjur. Om du har ett långhårigt husdjur kan hårtorkar orsaka hudirritation och tovig päls. Dessutom kan hårtorkning få ditt husdjur att rulla. Som ett resultat kan de smutsa ner sig själva och sakerna runt dem.

2. Handdukar

Att använda en handduk för att torka ditt husdjurshår kan tyckas vara en enkel lösning, men det har många problem. Först och främst gnuggar de flesta husdjursägare sina husdjur så kraftigt att det får deras hundar att känna sig extremt obekväma. Återigen kan detta orsaka hudirritation, trassel och tovig päls. Ytterligare en olägenhet att du behöver många handdukar som måste tvättas och förvaras efter varje användning.

3. Hårtorkar

En hårtork är en vanlig hushållsartikel som du kan använda för att torka ditt husdjur. Det kan dock orsaka mer skada än nytta. Till exempel är vissa husdjur skrämda av det höga ljudet från dessa enheter. Bortsett från detta kan den heta luften som släpps ut av enheterna orsaka brännskador. Att använda en hårtork är dessutom inte en effektiv metod.

Fördelar med att använda en torktumlare för husdjur

Till skillnad från metoderna för att torka ditt husdjur som anges ovan, erbjuder användningen av en specialdesignad husdjurstork många fördelar. Låt oss diskutera några av dem.

  • Obligation

Först och främst, om du lägger tid på att torka din hund, kommer det att hjälpa dig att utveckla ett starkare band med ditt husdjur. Detta är viktigt för både dig och ditt djurs hälsa och välbefinnande. 

  • Minskar stress

Eftersom en hundtork inte låter så mycket kan du använda den för att torka ditt husdjur i en stressfri miljö. Din hund kommer att hålla sig lugn under hela jobbet. 

  • Effektivitet

Till skillnad från en hårtork som använder varmluft för att torka hår, avger en husdjurstork luft vid rumstemperatur med olika hastigheter för att blåsa ut vatten från håret på din hund. Därför kommer det inte att vara några problem, som lös päls i slutet av jobbet. 

  • Sparar tid

Om du badar och torkar ditt husdjur med en husdjurstork kan det spara mycket tid eftersom du inte behöver resa för att ta ditt husdjur till en professionell djurfrisör. Detta är en annan stor fördel med att använda dessa enheter. 

  • Sparar pengar

Eftersom du inte behöver köra till en professionell frisör kan du spara mycket pengar på bensin och skötselavgifter. 

Torktumlare för hundar

Nu när du vet att användningen av en torktumlare för husdjur är det bästa sättet att torka ditt husdjur, låt oss ta reda på hur du bör använda en torktumlare för husdjur på rätt sätt.

  • Se till att du är på säkert avstånd från ditt husdjur innan du använder ett husdjur torrt
  • Använd en handduk för att torka håret på ditt husdjur, men använd inte handduken aggressivt
  • Starta nu torktumlaren i låg hastighet och öka gradvis hastigheten när du torkar håret på din hund
  • Var inte aggressiv
  • I slutet av jobbet, erbjuda din hund något att äta eller leka med för positiv förstärkning

Använd Force-torkningsteknik 

Om du letar efter en bra husdjurstork kan du använda XPOWERs B-53 och/eller B-55 husdjurstork. Den senare är en 2-i-1-enhet och är lite starkare. Eftersom de inte har ett värmeelement är de det bästa valet för djurskötare. Istället för att använda varm luft, använder de vanlig luft för att spränga vatten från ditt husdjurs päls. Du kan också använda dessa enheter för att räta ut håret på ditt husdjur och ändå spara halva tiden. Detta är anledningen till att en torktumlare för husdjur är det bästa valet.

Kort sagt, om du letar efter en bra husdjurstork, föreslår vi att du kollar in XPOWERs husdjurstork B-53 och/eller B-55. Med dessa enheter behöver du inte ta ditt husdjur till en professionell frisör under dessa tider av covid-19. Du kommer att njuta av professionella resultat genom att använda dessa enheter.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!