Reser Med Ditt Husdjur

Du har bestämt dig för att ta med ditt husdjur på semester. Det blir roligare och du behöver inte oroa dig för att lämna en medlem av din familj bakom dig i en obekant kennel. Med lite extra planering och eftertänksamhet kan du ha en säker och trevlig resa med ditt husdjur.

Att ta en roadtrip

Om du kör med ditt husdjur måste du hitta ett bekvämt och säkert sätt för ditt husdjur att resa. Du kan placera ditt husdjur i en bärsele och säkra det i bilen. Alternativt kan du köpa en bilbältesliknande sele till ditt husdjur som gör att han kan vara ute ur bäraren men ändå vara fastspänd. Det är inte säkert att låta ditt husdjur röra sig fritt i bilen. Han kan skadas allvarligt i händelse av en mindre olycka, och han är mycket mer benägen att fly och gå vilse när du gör stopp.

Lämna inte ditt husdjur ensamt i bilen, särskilt i varmt väder. Värmen kan snabbt bli livsfarlig. Om ditt husdjur lätt blir bilsjuk, kanske du vill be din veterinär om åksjukmedicin innan resan.

Bär en del av ditt husdjurs mat med dig och mata ditt husdjur endast små mängder mat åt gången. Om din resa är kort, kanske du vill låta ditt husdjur vänta och äta när du kommer för att undvika bilsjuka. Du bör också ta med dig lite av ditt husdjurs vatten eller köpa vatten på flaska. Lokalt kranvatten kan innehålla olika mineraler eller svavel, vilket kan störa ditt husdjurs mage.

Flyga med ditt husdjur

Många djurägare gillar inte att flyga med sina husdjur eftersom det kan vara traumatiskt för dem, men ibland är det oundvikligt. Om inte ditt husdjur är väldigt litet, kommer det att flyga som last och inte i kabinen med dig. Kontrollera med ditt flygbolag för att avgöra vilken typ av transportör som är acceptabel och vilka regler som gäller för att flyga med ett husdjur. Fråga också vilka säkerhetsåtgärder som finns på plats, vilka förhållanden husdjuret kommer att flyga i, etc. Fråga din veterinär om ditt husdjur är tillräckligt bra för att flyga eller om det finns några särskilda försiktighetsåtgärder du bör vidta.

Internationella resor

Att ta ditt husdjur ut ur landet kräver noggrann planering. Kontrollera bestämmelserna för det land du reser till och kontrollera att ditt husdjur har de nödvändiga vaccinationerna. I vissa fall måste du få vaccinerna administrerade veckor före ditt avresedatum.

De flesta länder kommer att kräva ett rabiesvaccinationsintyg och ett hälsointyg. Din veterinär kan hjälpa dig att få båda dessa. Landet du reser till kan kräva att du fyller i pappersarbete för att få tillstånd att ta med ditt husdjur till landet. Vissa länder har också karantänsregler som kan kräva att ditt husdjur stannar i en kennel i upp till flera månader.

Djurvänliga hotell

En snabb sökning på Internet kan hjälpa dig att hitta hotell som är mottagliga för husdjur. Många resewebbplatser tillåter dig också att endast ange husdjursvänligt boende. Kontrollera med hotellet för att ta reda på deras specifika regler för att bo med ett husdjur.

Om ditt husdjur behöver promenader, be om ett rum som öppnas på utsidan. Detta kommer att vara bekvämare för de sena nattresorna utomhus.

Många alternativa logiplatser, såsom resorter, stugor och bed and breakfast, är också öppna för att ta emot husdjur. Kontrollera i förväg för tillgänglighet där du reser. Eftersom många av dessa semesterställen erbjuder utomhusaktiviteter kan de vara bra alternativ för djurägare.

Vad kommer ditt husdjur att göra hela dagen?

Du vet hur du kommer att resa och du har hittat ett hotell som välkomnar ditt husdjur, så vad nu? Vad kommer ditt husdjur att göra hela dagen när du är ute och har roligt?

En utomhussemester är ett perfekt val om du reser med husdjur. Överväg att hyra en husbil och ta en campingsemester. Många husbilsuthyrningsbyråer tillåter husdjur med en extra deposition. En resa till stranden är ett annat bra val för djurägare. Tänk dock på att sand kan vara irriterande för vissa husdjur, särskilt hundar med djupa hudveck. Vissa djur besväras också av lång solexponering.

Om du tillbringar mycket tid utomhus, ha mycket kallt vatten till hands och titta på ditt husdjur efter tecken på värmeutmattning.

Vissa restauranger erbjuder nu uteservering som också är husdjursvänliga. Kontrollera i förväg om det finns några tillgängliga i närheten av där du bor. Om du vill tillbringa måltider med ditt husdjur och inga husdjursvänliga restauranger finns i närheten, kan du överväga avhämtning eller till och med picknick utomhus.

Vad händer om du tar en mer traditionell semester? Många turistattraktioner kommer inte att välkomna ditt husdjur, och det är inte en bra idé att lämna ditt husdjur ensam på ett konstigt hotellrum hela dagen. Du kanske kan placera ditt husdjur i hans bärsele för kortare utflykter, men för alla dagsutflykter, överväg att undersöka djurdaghem eller kennlar som finns i området. Du kan lämna ditt husdjur i några timmar i en säker miljö men ändå njuta av hans sällskap på din resa.

Vad man ska ta med sig

Ta med ditt husdjurs mat eller planera att köpa det vid behov. Detta är inte ett bra tillfälle att ändra ditt husdjurs diet, och du bör absolut undvika att ge ditt husdjur några bordsrester. Att resa kan vara stressigt oavsett hur försiktig du är, och du behöver inte den extra komplikationen av magbesvär för ditt husdjur.

Ge inte din hund det lokala vattnet, särskilt om du reser internationellt. Det är säkrare att bara ge ditt husdjur vatten på flaska för att undvika eventuella magbesvär.

Ta med alla mediciner ditt husdjur tar, inklusive vitaminer, loppmediciner, recept för hjärtmask etc. Du bör också ta med grundläggande första hjälpen-förnödenheter i händelse av skada. Fråga din veterinär vad som ska ingå i ditt husdjurs första hjälpen-kit. Dessa kan inkludera mediciner mot magbesvär och ett milt lugnande medel om ditt husdjur blir extremt upprört. Du kan köpa färdiga första hjälpen-kit för husdjur i många butiker för husdjursartiklar.

För att göra ditt husdjur mer bekvämt, ta med några saker hemifrån. Ta med några av ditt husdjurs sängkläder och några av hans favoritleksaker. Ta bara godsaker ditt husdjur har ätit tidigare utan magbesvär. Återigen, det här är inte dags att prova någon ny mat. Bäraren du tar med ska vara tillräckligt stor för att ditt husdjur ska kunna sitta bekvämt inne i några timmar. Han ska kunna stå, ligga och vända sig lätt inom den. Se också till att ditt husdjur har färskvatten tillgängligt i bäraren.

En checklista före resan

Boka tid hos din veterinär. Låt ditt husdjur undersökas och göra eventuella vaccinationer som behövs. Fråga om ditt husdjur är friskt nog att resa och be om råd angående ditt husdjurs hälsotillstånd. Kom ihåg att om du reser utanför landet kan du behöva planera veckor i förväg.

Se till att ditt husdjur har aktuell identifiering fäst vid halsbandet och att den sitter bra och sannolikt inte kommer att glida av. Du kanske vill överväga att låta implantera ett identifieringschip innan din resa, men du måste diskutera med din veterinär hur snart ditt husdjur kan resa efter ingreppet.

Samla telefonnummer till veterinärer, akutmottagningar för husdjur, kennlar etc. innan du åker till varje plats där du ska bo. Om en olycka eller sjukdom inträffar kommer du att vara tacksam för att du inte behöver ta dig tid att hitta någon som kan ta hand om ditt husdjur.

Gör en packlista för ditt husdjur baserat på hans behov och vad din veterinär rekommenderar. Dubbelkolla det när du packar hans saker. Ta med dig din veterinärs telefonnummer ifall du behöver ringa och ställa en sista minuten-fråga eller få ditt husdjurs journal skickad till en annan klinik.

Ta dig tid att vänja ditt husdjur vid sin bärsele, särskilt om det är nytt. Om du kör bil, ta med ditt husdjur i bilen för träningsresor innan den stora dagen så att det inte blir så traumatiskt. En annan fördel med detta tillvägagångssätt är att du lär dig om ditt husdjur lätt blir åksjuk.

Om du reser med din katt, ta med en kattlåda och strö med dig. Det är lättare att köpa billiga plastlådor och slänga dem istället för att försöka rengöra och transportera dem. Om du reser med en hund, se till att ta med baggies för att städa upp efter ditt husdjurs promenader.

Pinsamma och alarmerande ögonblick

Husdjur blir stressade när de reser, så olyckor kan och kommer att hända. Ta med några engångsservetter och plastpåsar för att städa upp efter ditt husdjur. En annan bra idé är att ta med en liten flaska enzymbaserat rengöringsmedel. Om ditt husdjur väljer hotellmattan som den perfekta platsen för sin olycka, kan detta ta bort lukten och fläcken innan den har ändrats.

Öppna aldrig ditt husdjurs bärsele om du inte är i ett slutet rum. Husdjur kan röra sig mycket snabbare än du kan, och ingenting kommer att förstöra din semester snabbare än att förlora din resesällskap.

Att resa med ditt husdjur kan vara utmanande, men med lite planering i förväg kan det också vara en rolig och givande upplevelse. Att prova en kort weekendresa innan en längre semester kan också hjälpa ditt husdjur att vänja sig vid resor, och du kommer att lära dig hur bra ditt husdjur reser.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!