Husdjur och dina fritidshus och lägenheter – den verkliga sanningen

Så du köpte ett fritidshus eller en lägenhet och nu försöker du bestämma dig för om du ska tillåta husdjur. Ställ dig själv dessa frågor:

  • Kommer jag att få fler bokningar om jag tillåter husdjur i mitt fritidshus?
  • Kommer hyresgäster inte vilja hyra mitt fritidshus eftersom jag tillåter husdjur i mitt hem?
  • Skader husdjur verkligen semesterbostäder?
  • Om jag säger Inga husdjur tillåtna, kan jag verkligen tillämpa den regeln?
  • Vilken typ av husdjur ska jag tillåta om jag bestämmer mig för att tillåta dem?
  • Hur många husdjur bör jag tillåta?
  • Försöker jag hyra ut mitt fritidshus till gäster med husdjursallergier?
  • Om jag bestämmer mig för att tillåta husdjur, vad ska jag göra för att minimera eventuella risker?
  • När allt övervägs ska jag tillåta husdjur?

Här är mina råd och förslag baserat på 8 års erfarenhet och ägande av 7 semesterbostäder.

Kommer jag att få fler bokningar om jag tillåter husdjur i mitt fritidshus?

Det har varit vår erfarenhet att tillåtelse av husdjur har ökat våra hyror. Om du vägrar husdjur kommer du att förlora uthyrning till alla som vill semestra med sitt husdjur. Det blir en fråga om att balansera antalet hyror som går förlorade på grund av att husdjur vägras, med antalet förlorade hyror på grund av hyresgäster med allergier. De kan vara ovilliga att stanna om du ibland har husdjur i ditt hyreshus. Kom dock ihåg att vi har regler med avseende på typ av husdjur, antal husdjur och aktivitet för husdjur. Vi har också hyresgäster som tar med sig husdjur och får dem att skriva på en husdjurspolicy.

Kommer hyresgäster inte vilja hyra mitt hem eftersom jag tillåter husdjur i mitt fritidshus?

Vissa hyresgäster har redan i tankarna att semesterbostäder som tillåter husdjur är smutsiga, illaluktande och slitna. Du kommer inte att kunna ändra deras uppfattning, så bry dig inte ens om att försöka. Sådana hyresgäster skulle sannolikt vara problemhyresgäster ändå. Vissa hyresgäster med allergier kommer också att undvika ditt hem, men enligt vår erfarenhet finns det färre av dessa än det finns djurägare.

Skader husdjur verkligen semesterbostäder?

Medan vissa husdjur gör det, skadar de allra flesta inte semesterbostäder. Du skulle aldrig ens veta att ett husdjur någonsin hade varit där. De flesta husdjursägare som reser med sina husdjur har rena välskötta hem. De förväntar sig att deras husdjur ska bete sig i sitt eget hem och när de är på semester. Den här typen av hyresgäster kommer alltid att fråga om de kan ta med sig sitt husdjur till ditt hem. Det är inte de hyresgäster och husdjur du behöver oroa dig för. Husdjur du måste vara försiktig med är sådana som inte är vana vid att resa eller ens vara inomhus.

Tyvärr finns det vissa hyresgäster som sällan erkänner att de tar med sig ett husdjur eftersom de förväntar sig skador eller åtminstone en enda röra. Att skydda dig själv med en bra husdjurspolicy är effektivare än att bara förbjuda husdjur. Att förbjuda dem kommer inte att garantera att hyresgäster inte tar med dem ändå och försöker smyga in dem.

Om jag säger att inga husdjur är tillåtna kan jag verkligen tillämpa den regeln?

Vi går inte direkt ut och säger att husdjur är tillåtna i våra fritidshus, utan snarare ber vi hyresgäster att fråga om husdjur. Vi tyckte att detta fungerade väldigt bra. Hyresgäster kommer då att fråga oss om husdjur och vi kan ta reda på vilken typ av husdjur de tänker ta med sig etc. Vi kan då informera dem om vår husdjurspolicy och vi ber dem att skriva under husdjurspolicyn. Jag använder husdjurspolicyn som finns på www.GoRentPro.com . Denna husdjurspolicy har allt jag behövde och kan även modifieras för att passa mina individuella behov.

Du kan också begära en extra deposition för alla hyresgäster som tar med husdjur. Det har varit vår erfarenhet att hyresgäster som berättade om sina husdjur inte var problemet, men hyresgäster som försöker smyga in sina husdjur är problemet.

Om du i förväg vet att vissa hyresgäster kommer att ha husdjur i ditt fritidshus kan du meddela din fastighetsförvaltning. De kan kontrollera eventuella problem medan hyresgästerna är där, och även kontrollera närmare efter bevis på skador efter att hyresgästerna har checkat ut. Informera din fastighetsförvaltning om eventuella husdjur som kommer att bo i ditt fritidshus. Insistera på att din ledningspersonal omedelbart rapporterar alla obehöriga husdjur i ditt hem.

Vilken typ av husdjur ska jag tillåta?

De flesta hyresgäster reser med en liten hund eller katt. Väldigt få reser med en stor hund eftersom en stor hund tar så mycket plats i ett fordon och oftast används det rummet för människor och bagage. Hyresgäster som reser med hundar och katter kommer vanligtvis att ha dem i husdjursbärare. De flesta hyresgäster vill inte ha ett oregerligt husdjur som följer med dem på semestern.

Hur många husdjur bör jag tillåta?

Hur många husdjur du tillåter på din semesterbostad beror på storleken på din hyra. Om ditt hem är ett fritidshus med 3 sovrum och 2 badrum och gästen vill ta med 4 hundar tycker jag att det är lite mycket. Det är verkligen upp till dig att avgöra om du tillåter några undantag, men gör det bara om du är väldigt bekväm.

När allt övervägs ska jag tillåta husdjur?

I de flesta fall är det mer lönsamt att tillåta husdjur än att vägra dem. De flesta som berättar att de tar med sig ett husdjur är aldrig ett problem. Det är ofta när de försöker gömma ett husdjur som man får problem. Det är generellt sett bättre att tillåta husdjur och att insistera på fullständigt avslöjande. Låt hyresgästerna skriva under husdjurspolicyn för att uppmuntra dem att ta ansvar och ha en deposition för att säkerställa ansvarsskyldighet.

När allt är klart reser jag med mitt eget husdjur. Om du reser med ditt husdjur vet du hur svårt det ibland kan vara att hitta boende som passar både din familj och ditt husdjur. Som husdjursägare och hyreshusägare som sympatiserar med detta dilemma tillåter jag husdjur i mitt fritidshus.

Roberta Beriault har varit en hyresgäst och en semesterbostad husägare i över 20 år. Hennes webbplatser för semesteruthyrning strävar efter att göra övergången från SÖKNING till BOKNING till ANKOMMANDE, så smidig som möjligt för semesterfirare. Hennes Go Rent Pro-redovisningsprogram låter husägare gå från FÖRFRÅGAN till BOKNING till FAKTURA på mindre än 5 minuter.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!