Kan hundar äta jordgubbar? Är jordgubbar skadliga för hundar?

För många är sommaren inte komplett utan de söta, saftiga och somriga bären! De är nästan ett krav på tårtan till midsommarafton och fungerar utmärkt i efterrätter eller på egen hand.

Oavsett om du plockar dem själv, köper dem färska från butiken eller köper frysta jordgubbar i paket så är dessa bär ljuvliga för oss människor. Hur ser det ut för hundar? Kan jag lägga några jordgubbar i hundens skål så att vi kan äta dem tillsammans?

Jordgubbar: säkert för hundar att äta?

Jordgubbar är nästan helt riskfria för hundar att äta. Hundar kan till och med äta frysta jordgubbar. Det rekommenderas inte att ge din hund jordgubbssylt, sirap, jordgubbsgrädde eller annan mat med mycket socker.

Artikeln fortsätter med att diskutera farorna med jordgubbar för hundar.

Dessutom diskuterar vi flera utfodringsmetoder för jordgubbar och vad du ska göra om din hund vägrar att prova den läckra frukten. Men först, jordgubbens viktigaste fördelar.

jordgubbars positiva effekter på hundar

Förutom deras aptitretande smak, är jordgubbar laddade med näringsämnen som är bra för människor och djur. Några av dessa näringsämnen och vitaminer är:

  • C-vitamin
  • B-vitamin
  • näringsämnen K
  • magnesium, kalium, folsyra, jord och

De fantastiska röda killarna är också relativt låga i kalorier, så att äta ett gäng är säkert utan att bli överviktig eller utveckla diabetes. Trots dess fördelar är det bäst att begränsa mängden till en rimlig nivå. Veterinärer rekommenderar att godsaker, inklusive jordgubbar, inte bör utgöra mer än 10 % av din hunds diet.

Hundar som är överviktiga eller i riskzonen för fetma kan få en speciell diet för att hjälpa dem gå ner i vikt. Det finaste fodret vi kan hitta för detta ändamål är en lätt diet för äldre eller mer aktiva hundar baserad på lax.

Det finns få bevis för att stödja påståendena att jordgubbar har ytterligare fördelar som bättre munhälsa och försenat åldrande. Vi diskuterar också farorna med att mata hundar med jordgubbar, och varför det är viktigt att ge din hund en hälsosam kost.

Det skulle vara bäst om du matade din hund bara det bästa.

Hundmat är minst lika avgörande för dem som det är för oss. Även om ordspråket “du är vad du äter” lika gäller våra lurviga vänner, ger många hundägare fortfarande sina hundar intetsägande mat av låg kvalitet så att producenterna kan tjäna mer pengar.

Lyckligtvis, i takt med att fler hundägare går på rätt väg, blir hälsosam mat för hundar mer och mer populärt. För dig som verkligen bryr dig om din hund kan du se Djursajtens favorit nedan.

Buddy Pet Foods är Djursajtens favoritmärke.

Vårt favoritmärke av premium hundfoder är Buddy Pet Foods. Oavsett ras, ålder eller storlek ger de ett urval av saker som är perfekta för din hund.

Buddy Pet Foods: För- och nackdelar

  • Maten är gjord just för din hund.
  • naturliga resurser
  • noggrant utarbetade rätter med tonvikt på smak, kvalitet och näring
  • Över 500 kr får gratis hemleverans.
  • Ett engångsköp är möjligt, eller ett abonnemang sparar dig 10%.
  • dyrare än lågpris, näringsfattig torrfoder

jordgubbarnas risker för hundar

Risker följer alltid med fördelar. Det är givet! Lyckligtvis finns det inte många faror förknippade med jordgubbar, och det finns inte några betydande bekymmer angående jordgubbar för hundar.

Den allmänna regeln som gäller för alla mänskliga måltider är att hundar inte ska utfodras för stora mängder av dem. Undvik att konsumera mer kalorier än vad som rekommenderas för hundar.

Detta varierar från stora till små hundar och beror på hur aktiv din hund är, så det är omöjligt att ge dig ett definitivt svar här. Men om du ibland ger din hund jordgubbar bör det vara lätt nog att ta av sig en liten bit av torrfodret eller hundens vanliga kost. (Foder, det spelar ingen roll om det finns en eller två hanar.

Hur man förbereder jordgubbarna

Det är viktigt att överväga hur man förbereder jordgubbarna nu när du vet att de inte är farliga och är redo att börja mata dem till din hund. Här är ett snabbt tips för att se till att hunden får ett gynnsamt bemötande av sina förare.

Steg 1: Rengör jordgubben. Eftersom jordgubbar odlas i jordgubbsfält, eller krukor som lyfts upp ur marken, är det typiskt att smuts blir kvar på bären. Tvätta bären noggrant och ta bort alla övermogna, undermogna eller skadade delar.

Steg 2: Ta bort bladen. Färska jordgubbar kommer ofta med gröna blad; du bör ta bort dem för att förhindra att din hund äter dem, eftersom de är en del av själva växten snarare än frukten som växer på den.

Steg 3: Hacka eller mosa jordgubbarna. Detta steg är viktigt beroende på din hunds storlek och de jordgubbar du har köpt eller odlat.

Om du erbjuder hela din hund jordgubbar finns det en stor chans att din följeslagare tvingar ner bäret i halsen, vilket kan vara obehagligt för er båda och ibland medföra allvarliga risker som kvävning. Naturligtvis kommer storleken på din hund att avgöra hur fint du måste skära eller mosa bären; ju mer betydelsefull hund, desto större bär är acceptabla.

Undvik jordgubbar

Trots jordgubbens inneboende sötma är det frestande för människor att tillsätta extra socker. Undvik jordgubbar som har bearbetats på något sätt, till exempel sylt, sirapsslipade jordgubbar eller andra former.

Dessa innehåller ofta mycket socker, vilket kan få din hund att gå upp i vikt eller utveckla sjukdomar som diabetes; sötman som bären ger är naturligtvis mer än tillräcklig, och inga konserveringsmedel krävs.

Slutsatser angående jordgubbar för hundar

Att mata din hund med jordgubbar är acceptabelt! Det finns inga omedelbara risker; Din främsta motivation bör vara att ge din hund en känsla av lyx genom den aptitretande smaken. Du kan undvika de problem som annars kan uppstå genom att inte mata jordgubbar för ofta eller för mycket.

Kom ihåg att socker kan ge djur, som människor, en energikick. Därför kan det vara mycket utmanande att få din hund att slappna av om du ger honom mycket jordgubbar precis innan natten. För att förhindra att din hund får en enorm energikick som inte låter honom sova, mata honom med jordgubbarna på morgonen eller under dagen.

Begränsa mängden socker eftersom det också kan skada tänderna, så kommer du och din hund att kunna trivas utan avbrott.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!