Pet wellness – Pet stress awareness

Pet Wellness omfattar många områden av ett friskt och lyckligt husdjur, så i uppskattning av Stress Awareness Month lär dig hur du kan identifiera och eliminera stress för husdjur för att ge honom ett längre, lyckligare och hälsosammare liv.

April är månaden för stressmedvetenhet och detta gäller alla levande varelser, stora, små, mänskliga eller inte – särskilt våra husdjur. Blir du förvånad över att läsa att djur har stress? Stress påverkar våra hundar och katter och olika typer av husdjur över hela linjen. Husdjursstress, precis som människors stress, orsakar hälsoproblem, minskar livskvaliteten, orsakar depression och förkortar livslängden. Bland annat av dessa skäl är det nödvändigt för djurägare att utöva en annan del av djurens välbefinnande som är att ta reda på om deras husdjur är stressade, identifiera stressfaktorerna och använda de nödvändiga teknikerna för att eliminera stressen och öka kvaliteten på deras djur. husdjurs liv.

Husdjursstresstecken

Många stresstecken för husdjur kan också vara tecken på andra problem, så anta inte bara att det är stress. Det är viktigt att undersöka alla vägar för att effektivt hjälpa ditt husdjur och rädda dig själv och ditt husdjur framtida hälsoproblem och tjocka veterinärräkningar.

1. Klåda

Klåda är ett tecken på flera saker som loppor, fästingar, löss eller hudallergi men det kan också vara ett tecken på stress om din hund eller katt kliar sig mer än normalt. Eliminera risken för loppor, fästingar, löss och allergi först, och tänk sedan på att det kan vara ditt husdjur är stressat. Naturlig hälsovård för husdjursbehandlingar erbjuder effektiva läkemedel mot allergisk kliande som kan administreras hemma. Att behandla klåda och obehag från allergier och eliminera allergikällan kommer också att hålla ditt husdjur från att lida av stress orsakad av obehag – från pågående klåda.

2. Överdriven utsöndring

Ju mer stress hos husdjuret desto mer avfall kommer det att bli. Utsöndring är dock också vanligt med hundmat av dålig kvalitet, dålig kost och kan också vara genetiskt, liksom en hund som inte får tillräckligt med solljus. Ett annat tillstånd för överdriven håravfall är när porerna i hundens hud inte stänger hela vägen så att håret faller konstant. Detta kräver vanligtvis ett vitamin som Biotin för att hjälpa. Eller så kan ditt husdjur vara för stressat.

3. Letargi

Ett slö husdjur är alltid ett tecken på att något inte står rätt till och måste undersökas omgående. Letargi kan bero på depression, dålig hälsa, otillräcklig motion och olycka. Eller så brinner ditt husdjurs stress. Vanligtvis kommer en veterinär att begära ett avföringsprov för att komma till roten till detta problem.

4. Aggression

Ett sjukt, skadat eller ett husdjur med smärta kan vara aggressivt om man närmar sig eller stryker, utanför detta kan ditt husdjurs aggression vara stressrelaterad.

5. Brist på eller ingen aptit

Husdjur som är stressade, sjuka eller deprimerade äter ofta mindre eller tappar aptiten tillsammans. Detta är ett annat område som uppenbarligen måste åtgärdas omedelbart om det uppmärksammas av husdjursägare.

6. Brist på intresse

En hund eller katt som plötsligt visar ointresse för saker som han alltid varit glad att göra eller tyckt om att göra är ett tecken på ett sjukt, ledset eller deprimerat husdjur. Kontrollera först om du är sjuk och överväg sedan stress som orsak.

7. Passivt beteende

Motsatsen till aggression, vissa husdjur kommer att bli passiva när de är stressade.

8. Negativt beteende

Ofta kommer husdjur som är uttråkade att gräva, tugga eller skälla konstant. En stressad eller ledsen hund kommer att vara destruktiv, detta är också ett vanligt beteende hos intelligenta raser som inte lämnas ensamma under långa perioder eller inte tränas tillräckligt fysiskt och mentalt för sin ras.

9. Förändring är badrumsvanor

En hund som är hustränad eller en katt som är kattlådan som plötsligt glömmer detta och går in i huset kan vara stressad eller ledsen. Tänk på åldern på ditt husdjur och hur länge det har tränats eftersom olyckor händer och särskilt under valpstadierna eller inlärningsstadierna.

10. Ljud

Hur roligt det än är kommer katter ofta att spinna när de är stressade, ledsna eller till och med döende – till skillnad från en hund som morrar när de är olyckliga eller upprörda.

11. Kroppsspråk

Många husdjur, särskilt hundar och katter, kommer att ha en förändring i kroppsspråket som att luta sig medan de går, hänga med huvudet lågt, gå långsammare än vanligt och lägga sig ner hela tiden. Detta kan vara ett tecken på att din hund eller katt inte mår bra, har en skada, är deprimerad eller upplever stress hos husdjur.

Glada husdjur tecken

1. Nyfiken

2. Lekfull

3. Visar igenkänning av människor han känner

4. Normala avföring och badrumsvanor som sällan störs

5. Överallt lyckligt utseende och beteende

6. En hälsosam aptit

Precis som människor har hundar och katter olika personligheter och ägare, med olika livsstilar och olika miljöer. Hundar och katter kommer att hantera sin stress på olika sätt – vissa är mer uppsvängda och pirriga medan andra går med strömmen och kanske inte är alltför besvärade av saker. När en husdjursägare är stressad eller deprimerad kan det påverka deras husdjur, särskilt en hund eller katt, eftersom dessa djur är mycket öppna för sina ägares känslor, ande och miljö. Om du är stressad, orolig eller deprimerad är det högst sannolikt att din hund eller katt också blir det.

Men det finns andra faktorer som kan orsaka stress för din hund eller katt.

1. Husdjurs välbefinnande kräver att husdjursägare identifierar om deras husdjur är stressade och vidtar nödvändiga åtgärder för att förbättra situationen. Tänk först på dig själv. Är du mer stressad än normalt? Är du deprimerad, ledsen eller känner dig orolig och nervös? Kom ihåg att precis som dina barn kommer ditt husdjur att ta igen din stress och om det har en direkt påverkan på ditt beteende, sinnestillstånd, handlingar och personlighet, så påverkar det verkligen ditt husdjur också.

2. Om ditt husdjur är sjukt och inte blir bättre kan detta orsaka stress och olycka precis som du skulle göra. Så håll ett öga på ditt husdjur och se till att vidta åtgärder vid eventuella situationer utanför normen som kan uppstå. Dröj inte eftersom du inte vet vad situationen kan vara och det kan vara tidskänsligt, vilket gör hela skillnaden mellan återhämtning eller död. För husdjur som redan har en sjukdom eller hälsoproblem kan stress fördröja läkningen och till och med orsaka att problemet blir kroniskt om ditt husdjur hanterar obeveklig stress.

3. Konstant tv, blinkande ljus, brist på visuell stimuli, rök eller förorenade livsmiljöer kan orsaka hundstress genom hans ögon. Överväg att stänga av din tv en stund under dagen, lätta ljus på kvällarna, leksaker och en stimulerande miljö med ren luft.

4. Återigen, precis som med våra barn kan TV:n bli ett problem om den inte hanteras i hushållet. En konstant, högljudd TV kan lägga till stress genom din hunds öron. Höga ljud, andra hundar som ständigt skäller, människor som bråkar, barn som skriker, sirener, videospel, åskväder och smällande dörrar som är konsekventa i en husdjursmiljö är andra påfrestningar genom ljud som kan påverka din hund. Tänk på klassisk musik för din hund eller katt när du lämnar honom ensam hemma i motsats till tv eller radio. Klassisk musik är tyst, långsam och avslappnande och har visat sig vara favoriserad bland hundar och katter. Det finns massor av CD-skivor med husdjur tillgängliga idag som har kliniskt bevisade typer av musik som är mest lämpade och som hundar och katter tycker om. En antistatisk cape kan användas för hjälp med hundar som lider av åskväderstress.

5. Parfymer, överdriven eller irriterande eteriska oljor, hårspray, luftfräschare, deodoranter och rök är också stressbovar som orsakar ångest eller upprördhet genom hundens näsa. Av hälsoskäl och tecken på global uppvärmning är det att föredra att människor inte använder luftfräschare i sina hem eller fordon. Gå istället till roten av luktproblemet och prova en naturlig fräschare som att koka en kanelstång. Använd inte parfymer, deodoranter, hårsprayer eller rök runt ditt husdjur. Använd istället dessa föremål i ett rum för att hålla resten av huset rent.

6. För ångest och rädsla överväger husdjursägare ofta en produkt som heter Dog Appeasing Pheromone. Men innan du går den vägen överväga lavendel aromaterapi, som har visat framgång för att minska stress, sorg och rastlöshet hos hundar inhysta i härbärgen och hundar.

7. Munnen och matsmältningssystemet hos en hund spelar också en roll vid stress. En dålig kost, ohälsosamma tänder och tandkött som inte får tillräckligt med vatten, eller att behöva tävla om maten är alla källor till husdjursstress. Se till att din hund får regelbundna tandkontroller och regelbunden rengöring. En säker och pålitlig matmiljö, färskt rent vatten dagligen, en balanserad hälsosam kost

8. Temperatur och klimat är också källor till stress. Ett husdjur i obekväma, smärtsamma eller isolerade livsförhållanden kommer att ha höga stressnivåer.

9. Överdriven träning, dålig träningsteknik och obehandlade skador kan orsaka artrit och ledsjukdomar. Dålig träning kan också orsaka rädsla och brist på tillit, vilket alla skapar stress. Träningen ska vara ras- och åldersanpassad, rolig och stimulerande och måttlig. Träning bör vara lämplig för ålder och ras och aldrig på en hård kärna, grym basis. För att skydda mot skador, ledsjukdomar och artrit, se till att din hund eller katt får kroppsnyttiga behandlingar som husdjursmassage , kalla eller varma värmedynor och simning i poolen om möjligt. Se till att din hund är bekväm med vatten först och att du är med honom när den tar ett dopp. Som ett barn, lämna aldrig ditt husdjur ensamt i eller nära vatten. Massage behöver inte vara dyrt du kan lära dig att göra det hemma, liksom många andranaturlig hälsovård för husdjur

I en anda av stressmedvetenhetsmånaden kom ihåg att att vara en ansvarsfull och samvetsgrann husdjursägare kräver att du omsätter husdjurens välbefinnande i praktiken och håller dig à jour med alla förändringar hos ditt husdjur, precis som du själv gör dina barn. Var medveten om förändringar i beteende av något slag som ska åtgärdas och källa till roten till problemet. Stress är inte orsaken till alla problem som ditt husdjur kan stöta på, men det bör absolut aldrig uteslutas. Ge ditt husdjur den livskvalitet han förtjänar genom att se till att hans måltider, godsaker, träning, träning, livsstil, behandlingar och miljö är hälsosamma och lämpliga för hans ras och ålder. Genom att ge ditt husdjur en hälsosam, naturlig kost, grönsaksförbättrad och fri från livsmedelsingredienser av dålig kvalitet, kommer ohälsosamma tillsatser att bibehålla ditt husdjurs inre och yttre skönhet samt skydda det från sjukdomar.

Besök Cat Behavior för mer hjälp med kattstress .

Michels familj och husdjur lever på friskvårdssidan av livet. Hon utför sin mammas tradition av människor och husdjurs välbefinnande, inklusive holistisk vård, naturläkemedel och hemodlade hälsosamma måltider. Människor och välbefinnande för husdjur är livets passion för Michel som helar sina husdjur 95 % av tiden utan veterinär och uppfostrar sina barn med hälsosam kost och en hälsosam livsstil. Lär dig mer om husdjursmassage och ett enkelt recept på en hälsosam naturlig kost för husdjur.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!