Duva – Ta bort duvor från balkongen och taket

Information om duvor

Fyra olika arter av duvor finns i Sverige: tamduvan, ofta känd som stadsduvan, ringduvan, skogsduvan och turkduvan. Duvor finns i allmänhet nästan överallt i världen. De bor främst i skogsmiljöer och kan göra det i träd och mark. Duvans kropp är liten och väl anpassad för att flyga. Fågelns fjäderdräkt får olika nyanser beroende på vad den konsumerar. Fruktbaserad mat ger mer färg än en kost som huvudsakligen är gjord av frön, vars fjäderdräkt ofta är mörkare i skuggan.

Varför orsakar duvor problem?

Duvspillning kan bli ett problem när många av dem bor nära människor. Förutom att det är obehagligt kan själva utsläppet sprida infektion. Vissa individer kan känna sig illa till mods när det finns många fåglar i allmänna utrymmen.

Tips för att undvika duvor:

  • Kan du hålla dig borta från deras bo?
  • Att hänga en vindklocka hjälper till att hålla duvor från balkongen om de har problem.
  • Se över det så kallade fågelskyddets förebyggande åtgärder. Det är försiktighetsåtgärder som fågelskrämmor som avskräcker fåglar från att bygga sina bon på marken.

Hur man handskas med duvor

Observera att materialet ovan endast är rådgivande. Avtalspapperet eller försäkringen klargör vad som täcks om du har försäkring eller avtal med oss.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!