Passar en banan hundar?

Är bananer för hundar lika näringsrika som de är för människor? Att veta vad hunden kan och inte kan äta är bara ibland enkelt. Kan hundar verkligen äta bananer? Hur fungerar det? Här hittar du svaret på det.

Hundar kan verkligen äta bananer.

Passar en banan hundar? Säker. Hundar kan äta bananer, men ge dem inte för mycket. Det höga fiberinnehållet i bananer är fördelaktigt för din hunds matsmältning. Även obehag i magen kan lindras med ett måttligt bananintag.

Liksom människor kräver hundar vitaminer och mineraler. Följaktligen kan det vara en bra idé att lägga till frukt och grönsaker som är lämpliga för hundar. Bland andra näringsämnen ger bananer magnesium, kalium och vitaminerna B6, C och B6.

Tycker alla hundar om bananer?

Nej, inte alla hundar gillar racerbanan. Vissa människor äter det bara om det presenteras på ett specifikt sätt, medan andra bara konsumerar det för att de tycker om det. Du kan alltid prova att blanda in några bananer i den vanliga hundmaten om din hund föredrar att äta något annat än en bit banan som en godbit. Innan du matar hunden med en banan, kom alltid ihåg att skala den.

Hur ska jag ge hunden bananen?

bananer fryses till hunden

Frys in bananen efter att ha skurit den i bitar. Bananerna kommer inte att förstöras innan du eller hunden får en chans att äta dem, så du behöver inte oroa dig för det. När du vill ge hunden något mer utsökt är det enkelt att välja en bit banan.

Bananmos till hunden

Du kan prova att mosa bananen i det vanliga hundfodret om din hund inte tycker om det när du ger honom den hel. Krossa dessutom bananen för att minska risken för kvävning.

Hundpannkakor gjorda av bananer

Pannkakor gjorda med bananer är inte bara för människor. Med komponenter som hunden kan mage, kan du göra dina bananpannkakor eller andra bananhundgodis. Ägg och bananer kombineras och kokas i en liten mängd kokosolja.

Vilken portion av en banan ska du mata hunden?

Se bananen som en härlig behandling som din hund får då och då. Ingen hund trivs med en diet av flera bananer varje vecka. Det handlar mer om att ibland ge hunden några slantar när man känner att den förtjänar något extraordinärt.

Den höga sockerhalten i bananer är något vi vill framhålla. Överdriven sockerkonsumtion är minst lika skadlig för hundar som för människor. I den värsta situationen kan en hunds diet med hög sockerhalt leda till tillstånd som diabetes och fetma. Som ett resultat är det avgörande att erbjuda hunden banan i små mängder.

Är bananskal skadligt för hundar?

Hundar har svårt att smälta bananskal, vilket kan leda till förstoppning. Även om skalet ofta sprayas med olika bekämpningsmedel, är kroppen i sig inte farlig för hundar. Hunden kan kvävas om djuret oavsiktligt sväljer ytan. Så skala alltid bananen innan du matar den till hunden.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!