Vanliga gömställen för möss finns i väggarna.

Har du märkt att det kommer konstiga skrapljud från väggarna vid udda tider? För att snabbt bli av med mössen är det avgörande att upptäcka var de gömmer sig. Vi identifierar var mössen gillar att gömma sig runt huset, så att du vet var du ska leta.

Möss söker skydd från rovdjur (deras naturliga fiender), skydd mot kyla och enkel tillgång till mat i sina gömställen. Sannolikheten för att möss kommer in i våra hem ökar om de inte hittar lämpliga gömställen i naturen. Tyvärr har hem massor av allt som möss letar efter.

Naturliga gömställen för möss

Möss i det vilda gömmer sig vanligtvis i:

  • Jordbruksmark och åkrar
  • stenhögar
  • högar av skräp
  • Trädgropar och liknande strukturer

Möss tenderar att komma in i hem snarare än sina naturliga gömställen, särskilt under vintern. Enkelt uttryckt trivs möss i våra hem eftersom de är skyddade från kyla och rovdjur samtidigt som de har tillgång till mat.

Gömställen för möss i hemmet

Följande platser i ditt hem är de mest typiska områdena att titta på om du letar efter var mössen bor eller har sina bon:

  • Hålrum eller så kallade delningar inom väggarna
  • köksskåp under
  • utrymmen under köksmoduler och prylar
  • Områden som innehåller mycket “skräp”, såsom källare eller vindar, som används för förvaring
  • lådor för förvaring och möbler

Ibland får man reda på att man bor i ett hus med möss. Mössen är otroligt smygande och kan samexistera osynligt med människor under lång tid. Därför kan det ta lite tid att hitta mössen om du behöver veta var du ska leta. Med tanke på att du nu vet var mössen gillar att gömma sig, är det en bra idé att göra det till en vana att regelbundet leta efter tecken på möss på dessa typiska gömställen.

Börja med muskontroll när du har upptäckt var mössen vistas för att bli av med dem så snart som möjligt. För att förhindra att musproblemen återkommer år efter år kan det vara en bra idé att täta huset i utsatta områden.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!