Vad ska jag göra om hunden inte vill äta?

Det är viktigt att vara uppmärksam på hur hunden beter sig när den vägrar att äta sin måltid. En undersökning av en veterinär rekommenderas till exempel om hunden får torr näsa, rinnande ögon eller förändringar i pälsens kvalitet.

Feber, diarré, kräkningar eller torra slemhinnor är andra symptom på en sjuk hund. Kontakta 2288 Animal Care Guide så kan de ge dig råd om vad du som hundägare kan göra på egen hand och hjälpa dig att avgöra när det är nödvändigt att träffa ett veterinärkontor.

Hunden kanske inte är intresserad av att äta av olika anledningar, inklusive tand- eller munhälsoproblem. Kontrollera hundens tänder och mun; om du tror att det är smärtsamt eller obehagligt, ring en veterinär omedelbart.

Hunden äter inte torrfoder.

Du kan prova lite olika saker för att väcka hundens aptit om det visar sig att hunden är intresserad av mat men inte maten i skålen.

  • Byt mat: Om hunden inte gillar torrfodret du ger honom, överväg att byta till ett annat märke, våtfoder eller färskfoder. Ändringar av fodertyp bör göras gradvis.
  • Hunden kommer att tycka att maten är mer fascinerande om den serveras vid bestämda perioder och endast under en begränsad period, så ställ undan skålen. När hunden ännu inte har ätit efter 15 minuter, ställ matskålen framför dig, vänta på nästa mål och leverera den sedan igen.
  • Aktivera hunden: En passiv hund kan tappa aptiten. Testa att gå några fler promenader och ägna dig åt hundlek. Läs vidare för ytterligare råd om träning av hunden.
  • Lek med maten: Använd den som pris i tävlingar och skärp dina färdigheter när du övar på nya drag. Du kan också låta hunden leta efter maten på egen hand.
  • Sluta ge hundgodis eller annan mat: En hund som är bortskämd med läckra godsaker eller godsaker gjorda av människofoder kan förlita sig på dem istället för sina vanliga hundmåltider.

Ibland äter inte hunden.

Hundar kan ibland ha mindre aptit. Hunden verkar inte vara på humör att äta som vanligt, men det kanske inte är något fel på maten eller hunden. Du kan vänta så länge som hunden äter lite mat och vätska om hunden verkar vara frisk annars. Du bör dock vara uppmärksam och tala med en vårdexpert eller veterinär om hunden vägrar mat.

DELA MED SIG :
joe-caione-qO-PIF84Vxg-unsplash
William C. Pierce

Ta en gratis åktur på vår blogg och kolla de senaste artiklarna om hundar och hur man tar hand om dem.

SENASTE VIDEO

Älska min resa

Play Video
VÅR BLOGG

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu för att få de senaste uppdateringarna!